Vandaag even geen beauty maar food!
Wij vinden het als vriendinnen heel erg gezellig om eens in de maand wat lekkers te bakken.
De ene keer een eenvoudig koekje, de andere keer een slagroomtaart met van alles erop en eraan.
Deze maand maken wij de perziksteren.
De herfst is weer begonnen en dan moeten wij denken aan thee of warme chocolademelk met iets lekkers. Natuurlijk is een stroopwafel ook prima maar het is veel leuker om samen iets te bakken... toch? Een tijd terug zagen wij dit in een kookprogramma en het leek ons leuk dit ook te proberen.
Dit heb je nodig:
- 1 pakje bladerdeeg
- 10 halve perziken uit blik
- 1 eidooier
- suiker
- kaneel
Je hebt ongeveer 40 min. nodig om deze perziksterren te maken.
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Laat de bladerdeeg plakjes een beetje ontdooien en leg ze dan op de bakplaat (met de plakkerige kant boven). Maak vervolgens aan elke hoek een sneetje naar het midden toe maar let op dat er nog wel een perzik in het midden moet kunnen liggen. Leg een perzik op elk plakje bladerdeeg en vouw dan om en om een punt naar binnen en druk deze goed aan. Neem de eierdooier en bestrijk de flapjes hiermee. (LET OP! dat je niet te veel eigeel op de flapjes doet, want dan kunnen ze zwart worden in de oven). Mix de suiker met een beetje kaneel en strooi dit over de flapjes. Nu kunnen ze voor 30 minuten de oven in!
TIP: Zet de wekker iedere 10 min. Zo kan je in de gaten houden of ze al goed zijn.
En je bent klaar! Super lekker en eenvoudig. Laat bij de reacties achter of je het zelf ook hebt geprobeerd of stuur een foto naar onze instagram. Hmmmm...
X
Amber & Eva
@ambervermeulenx @evagoudswaard
lekker, heb er zin in. XX
BeantwoordenVerwijderen