zondag 23 februari 2014

Recept #3 Chocolate chip cookies with a hint of mint

Deze week hebben we weer een recept voor jullie. De geliefde Chocolate chip koekjes maar met een twist. Namelijk met mint. Benieuwd naar deze combinatie? Lees dan verder..

Iedereen houdt wel van koekjes of chocolade en die twee samen is natuurlijk al helemaal lekker! Maar wij wilden iets anders proberen. Daarom kozen we ervoor om er munt doorheen te doen. Nu ken je vast wel die 'After eight' chocolade met mega veel mint waar wij persoonlijk geen fan van zijn maar dit is heel subtiel. En bij zo'n machtig en zoet koekje neutraliseert de mint het zoete en is het net wat frisser.


Wat heb je nodig:

- 250 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 170gram roomboter
- 140 gram chocolade
- 3 el bakpoeder
- 1 el vanille extract
- 1/2 el zout
- ca. 6 takjes munt
- 1 ei
Verwarm de over voor op 170 graden. Smelt de roomboter op een laag vuurtje. Voeg de kristal suiker, basterdsuiker, zout en bakpoeder bij elkaar in een mixer en roer dit goed door. Voeg vervolgens het ei, boter en vanille extract toe aan het mengsel en roer dit nog eens goed door. Als laatste doe je de bloem erbij en roer dit tot een mooi beslag zonder klontjes. Knip de muntblaadjes fijn door ze in een kopje te doen en breek de chocolade repen in stukjes. Voeg ook dit toe aan het mengsel.
Neem een bakplaat (geen rooster) en leg hier een velletje bakpapier op. Leg nu het beslag op de bakplaat. Let op! Dat je rekening houd met het beslag dat uit gaat lopen dus leg ze niet te dicht op elkaar en gebruik vooral niet teveel deeg per koekje. Druk aan de bovenkant eventueel wat extra chocolade en doe ze voor ca. 15 min. in de oven.


Eetsmakelijk!

Tot woensdag!

X
Amber en Eva




Geen opmerkingen:

Een reactie posten