
- 250 gr. bloem
- 113 gr. boter
- 80 gr. bruine basterdsuiker
- 80 gr. pannenkoeken stroop
- 1 ei
- 1/2 el. gemberpoeder
- 1/2 el. kaneel
- 1 tl. nootmuskaat
Wij hebben de hoeveelheden uit een bestaand recept gehalveerd. Deze hoeveelheden zijn goed voor 15 koekjes.

Voor de versiering heb je nodig
- kleine smarties
- suiker stiften.
Ook heb je natuurlijk een gingerbread man uitsteek vorm nodig.
Meng de bloem met de boter en het ei. Vervolgens voeg je de basterdsuiker, de stroop, gember, kaneel en nootmuskaat aan het mengsel toe. Als je het deeg met de hand kneedt, zul je merken dat zodra je de stoop toevoegt het geheel heel erg gaat plakken, voeg dan steeds een beetje bloem toe totdat het niet meer plakt.
Zodra alles tot een geheel is gekneed, wikkel je de deegbal in folie en leg je deze ongeveer 2 uurtjes in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160º. Na de twee uur haal je het deeg eruit en rol je het tot een plak van ongeveer 1/2 cm. dik.
Steek de koekjes uit en leg ze op een bakplaat bedekt met bakfolie.
De koekjes gaan een kwartiertje in de oven. Check tussendoor hoe ver ze al zijn om te voorkomen dat ze verbranden.
Laat de koekjes een half uurtje afkoelen voordat je ze gaat versieren.
En je bent klaar!

TIP: Als je door het deeg een beetje cacao poeder doet kun je er ook zwarte pieten van maken voor sinterklaas.
Dit was het.
X
Amber en Eva
Geen opmerkingen:
Een reactie posten