zondag 4 januari 2015

Recept #8 Rocky Road

Kerstmis is alweer voorbij en 2015 is begonnen. Van mijn schoonzus had ik met kerst dit recept gekregen om een no-bake rocky road te maken met alle ingrediƫnten erbij. Benieuwd hoe je dit zoete gebakje makkelijk kan maken? Lees dan verder....

 Wat heb je nodig:
  • 800 gr. witte chocolade. 
  • 200 gr. Maria kaakjes
  • 100 gr. gedroogde cranberries
  • 50 gr. marshmallows






Verder heb je nodig:
  • decoratie parels
  • rechthoekige ovenschaal
  • bakpapier
  • schaar
  • schaaltjes
  • weegschaal



Stap 1:
Neem de rechthoekige ovenschaal en bekleed deze met bakpapier.
Hoe kleiner de schaal hoe dikker de rocky road. Als je geen kleine schaal hebt maakt dat niet uit want ik heb de vulling gewoon naar een kant gedrukt. Hierdoor werd de rocky road wel erg dik. Dus als je hem over de hele schaal verspreid wordt ie dunner en is het later ook makkelijker te breken en te eten.

Stap 2:
Verwarm de helft van de chocolade (400 gr.) au bain-marie. Het gaat sneller als je de chocolade in kleine stukjes breekt en regelmatig roert. Pak een redelijke grote schaal waarin je de chocolade smelt want dan is het later makkelijker om alles te mengen.









Stap 3:
Terwijl de chocolade aan het smelten is kan je verder met de andere ingrediƫnten. In de vulling gaan ook marshmallows maar mocht je geen mini marshmallows kunnen vinden dan kan je heel gemakkelijk de marshmallows in kleinere stukjes knippen. Het is wel belangrijk dat ze klein zijn want zo plakt de vulling goed aan elkaar en krijg je een vaste koek die niet uit elkaar valt.









Stap 4:
Breek de kaakjes in ongelijke stukjes en meng deze door de chocolade.Voeg nu ook de marshmallows en de cranberries toe en meng dit tot een kleverige substantie.








Stap 5:
Doe nu het mengsel in de ovenschaal en druk voorzichtig aan.

Stap 6: Verwarm nu de andere helft van de chocolade. En giet deze over de vulling. Het kan ook voor een leuk effect zorgen als je voor de vulling witte chocolade neemt en dan melk chocolade er overheen giet of andersom.
Strijk met een lepel glad en decoreer nog met minimarshmallows, cranberries en de parels.

Zet hem nu minimaal 3 uur in de koelkast en haal hem met het bakpapier eruit. Snijd of breek nu voorzichtig de koek in stukken en je bent klaar!
Het leuke van een Rocky Road maken is dat je zelf bepaalt wat je erin doet, wat voor 'n chocolade je gebruikt en dat je niets hoeft te bakken.

X
Eva






Geen opmerkingen:

Een reactie posten