Iets wat gezond is vinden mensen vaak niet lekker en iets wat lekker is, is vaak niet gezond. Maar vandaag laat ik jullie een lekkere en gezonde versie van chips zien. Ik gebruik hiervoor maar 1 ingrediƫnt: Spinazie. Benieuwd ?
Om iets gezonds te maken heb je niet altijd veel nodig. Voor deze chips gebruik ik alleen wat olijfolie en kruiden bij de spinazie.
Voor een goede portie heb je nodig:
100 gr spinazie
een theelepel olijfolie
wat kruiden naar keuze

Normaal frituur je chips met veel olie, maar vandaag gebruiken we de oven.Was de spinazie altijd eerst even. Met een beetje olijfolie komen we al heel ver en worden ze net zo knapperig. Je kunt de olie met de spinazie mengen in een kom maar ook in een afsluitbare zak. Als je daar alles in doet en goed schudt, is de olie ook goed verdeeld.

Leg de geoliede spinazie op een bakplaat met bakpapier.

Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Nu kun je de spinazie kruiden.Je kunt er voor kiezen om alleen grove zout te gebruiken voor de smaak, maar je kan ook variƫren met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden of kerriepoeder.
Bak ze voor ongeveer 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 120 graden. Heb je een heteluchtoven? Verwarm hem dan op 100 graden.
De chips zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn, het beste is dus om ze dezelfde dag nog te eten, maar dat moet geen probleem zijn.
Je voelt je al een stuk minder schuldig als je op een zondag met een bakje spinazie chips tv ligt te kijken ;)
X
Amber
Geen opmerkingen:
Een reactie posten