zondag 31 augustus 2014

Recept #6: Muffins to go

Zelfs nu er pas een week school voorbij is, ben ik het een beetje beu om elke dag een appel , koek en wat boterhammen mee te nemen. Dus in plaats van het tussendoortje zoals een Knopper besloot ik om een keer muffins te maken. Maar natuurlijk wel op een verantwoordelijke manier.. Benieuwd naar het recept ? Klik dan verder

Dit recept heeft een paar standaard ingrediƫnten waar je zelf dingen bij kunt voegen. Voor deze keer kocht ik wat pure chocolade en gedroogde krentjes.
Wat je verder nodig hebt is:
- 3 rijpe bananen
- 110 ml amandelmelk
- 140 gram havermout
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder

Zoals ik al zei kun je zelf besluiten wat je er verder bij doet. Ik ga dit op gevoel toevoegen, want het is alleen voor de smaak.


De bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
-Prak de bananen in een beslagkom
-Voeg de andere ingrediƫnten toe (behalve de krentjes en chocolade) en mix alles tot een beslag.
 Maak de krentjes voor het idee nog eens schoon en voeg ze samen met de chocolade toe aan het beslag. Spatel deze er alleen doorheen, dat is genoeg.
- Vul 12 muffinvormpjes met het beslag en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.
Binnen no time heb je 12 gezonde tussendoortjes voor op school. Het beste is dat je er elke dag 1 eet. Dat kan nogal saai worden, dus een andere topping voor elke muffin kan ook best !
Veel succes het komende schooljaar !
x
Amber












Geen opmerkingen:

Een reactie posten